Bombyx is ontleend aan het Oudgriekse βόμβυξ (bómbux). De soortaanduiding mori is afgeleid van de wetenschappelijke naam van de moerbeiplant: 'moro de geslachtsnaam van deze plant is Morus. 8 Verspreiding en habitat bewerken wereldwijde productie van zijde. Tegenwoordig wordt de vlinder voornamelijk gekweekt in azië en enkele landen in zuid-Amerika en Afrika. Op de wereldkaart rechts zijn de landen waar anno 2015 zijderupsen werden gekweekt weergegeven. De landen waar meer dan 500 ton zijde per jaar wordt geproduceerd zijn met donkerblauw weergegeven, landen die tussen de 500 en tien ton produceren zijn blauw gekleurd en landen waar minder dan tien ton wordt geproduceerd hebben een lichtblauwe kleur. 9 China is met 170.000 ton koploper, gevolgd door India (28.523 ton) en oezbekistan (1200 ton).

bultjes op huid veel andere talen wordt een dergelijke naam gebruikt, zoals het duitse 'seidenspinner' (zijdespinner) het Engelse 'silkmoth' (zijdemot) en het Spaanse 'gusano de seda' (zijdeworm). In andere talen verwijst de naam naar de waardplant, zoals het Franse 'bombyx du mûrier' (moerbei - bombyx ) en het duitse 'maulbeerspinner' (moerbei-spinner). De wetenschappelijke geslachtsnaam Bombyx is afgeleid van het Latijnse woord 'bombyx dat zijde betekent.

De rupsen hebben bruine accenten aan verschillende lichaamssegmenten. De volwassen vlinders hebben een donkere tot bruine vleugeladering. De kweek van de vlinder was eeuwenlang een staatsgeheim van, china, tot de eieren naar het buitenland werden gesmokkeld. Hierdoor werd de vlinder geïntroduceerd in andere landen. De zijdevlinder wordt tegenwoordig in verschillende werelddelen gefokt voor de productie van de kostbare zijde. De rupsen leven van de bladeren van de witte moerbei morus alba ). Deze plant komt oorspronkelijk voor. China maar is in verschillende delen van de wereld aangeplant om de larven van de zijdevlinder te kunnen voeden. De poppen van de vlinder worden in de regel gedood tijdens de productie van zijde uit de cocons, ze worden in veel zijde-producerende landen gegeten als snack. Inhoud, het woord zijdevlinder geschreven in zegelschrift, supply traditioneel Chinees en versimpeld Chinees (vlnr). De soort wordt ook wel aangeduid met zijderups, zijderupsvlinder 3 en zijdemot.

bultjes op huid

Zon - verzorging - etos


De zijdevlinder 1 of zijderups 2 bombyx mori ) is een hands vlinder uit de familie van de echte spinners (Bombycidae). Het is een van de bekendste en meest gekweekte insecten ter wereld. De vlinder is vooral bekend vanwege de larve die een cocon spint van een enkele draad die zeer stevig is en kan worden gesponnen. De zijdevlinder is een van de weinige insecten die op grote schaal om zijn product gekweekt wordt naast de honingbij en de cochenilleluis. De zijdevlinder is oorspronkelijk een nachtvlinder die echter volledig is gedomesticeerd. De vlinder kan zich in de natuur niet meer handhaven en is afhankelijk van de mens voor zijn voedsel en een geschikte leefomgeving. De volwassen vlinders kunnen niet meer vliegen en laten zich gemakkelijk hanteren. Ook de rupsen zijn gewend aan mensen en verbergen zich niet. Zowel de rupsen als de volwassen vlinders hebben een lichte geelbruine kleur.

Kleine rode bultjes op de huid


Roos8 Geplaatst: 20:01 ook kunnen sommige huidklachten iets te maken hebben met te veel histamine. Histamine zit in voeding. Je zou eens kunnen proberen om voeding waar heel erg veel histamine in zit een tijdje te laten staan. Als je er op reageerd moet je na een 6 á 8 weken al verbetering kunnen zien. Ewsje geplaatst: 11:58 Moderator opmerking: heeft u de forum regels wel gelezen? Juuud 3 Geplaatst: 10:56 heee, ik ben nu 15 en ik heb al sinds me 12e last van acne. In het begin was het niet zo erg had het toen alleen nog maar op me voorhoofd, maar nu zit het op me hele gezicht, schouders en rug.

bultjes op huid

In het review engels is het baking soda (je kunt het voor van alles gebruiken om te bakken schoonmaak etc etc) ik denk reinigingszout in nederland. Het merk dat ik gebruik is Arm hammer (blijkbaar verkopen ze dat in nederland in de indonesische winkel) Belangrijk is om zo min mogelijk je huid te irriteren, dus gebruik een zo zacht mogelijke wasgel. Ik gebruik hier Cetaphil maar ik weet niet of ze dat bij jullie verkopen. (gebruik iets hyper allergeen wat je huid absoluut niet uitdroogt. Dus geen clearasil of zoiets) Was je gezicht zachtjes met een theelepeltje soda voor 1 a 2 minuten ) Als je misschien een minder gevoelige huid hebt dan ik kun je het misschien wat langer later zitten.

Dit is een natuurlijk product dus waarschijnlijk beter dan al die chemicalien op je gezicht. Na het wassen gebruik je weer een zachte lotion. Je hoeft dus alleen je gezicht te wassen met een zachte wasgel met een theelepeltje soda! Ook ik was hondenvoer wanhopig iets te vinden zoals iedereen met acne! Hopelijk proberen jullie het en werkt het bij jullie ook! Omar300 Geplaatst: 10:08 Kan je nixoderm gewoon bij de apotheek/drogist halen?

Netelroos: bultjes en jeuk


Deskundige begeleiding is in het beginstadium gewenst. San diego lady, geplaatst: 0:23, hallo allemaal! Ik heb me speciaal hier aangemeld (iets wat ik normaal nooit doe) omdat ik eindelijk iets heb gevonden wat echt werkt tegen acne. Ter info: ben 32 jaar, sinds 15e matige acne, zeer gevoelige huid. Heb werkelijk alles geprobeert, niks heeft gewerkt. Ik woon momenteel in amerika en heb hier gevonden wat bij mij echt werkt.

Ik heb geen rode puisten en mijn mee-eters zijn allemaal verdwenen. Mijn gezicht heeft ook een egale teint. Ik zie er gewoon goed uit nu! Je hebt niks te verliezen. Alsjeblieft probeer het een week als het niet werkt ben je niks kwijt. In tegenstelling tot allerlei marketing rotzooi (ik heb ervaring).

Jeukende bultjes

Scorpio87, geplaatst: 0:13, hey ilija, bedankt voor je reactie! Het klinkt inderdaad erg goed. Ik kopen zal er een halen, maar ik heb over 2 weken een afspraak bij de dermatoloog. Ik weet dat ik medicijnen zal krijgen, maar toch wil ik een Nixoderm proberen! Het resultaat laat ik je dan ook weten. Hallo, in mijn jeugd had ik acne, waar de artsen geen antwoord vette op hadden. Toen ik wist waar het vandaan kwam wist ik ook hoe het kon genezen. Acne is geen huidaandoening maar komt van binnenuit.

bultjes op huid

Bultje op de huid : oorzaken van

Ik heb zo ontzettend veel producten geprobeerd waaronder hormonale cremes en vitamine. Dit hielp nooit zo snel en goed als Nixoderm en het is heel erg goedkoop (sommige toko's verkopen het al voor 2,-). Hoe te gebruiken: smeer Nixoderm voor het slapen op een gereinigde huid en alleen op de plekken waar de uitslag of bultjes/acne zit. Om uitdroging tegen te gaan active doe je er wat Vaseline overheen. Gebruik het nooit langer dan 7 dagen achtereen, het schijnt de huid dan erg uit te drogen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik heb het zelf gelukkig maar 2 dagen hoeven gebruiken hoewel ik middelmatige acne op mijn voorhoofd en wangen heb (gehad). Kijk uit met je beddengoed, het kan vlekken geven. Kijk voor meer informatie anders even.

Laatst heb ik doxy disp en cetirizine gekregen voor mijn rug, maar toch helpt het kter vertelde namelijk dat ik uitslag op mijn rug heb. Soortgelijk van dat, heb ik ook op mijn gezicht. Elke dag heb ik een nieuwe puist. Ik ben het erg zat geworden om medicijnen te gebruiken en de huisarts kan er ook niet veel aan doen. Wat kan ik het beste doen om geen puisten meer te hebben? Beste Scorpio, ik raad je aan om naar een toko bij jou in de buurt te gaan en te vragen naar 'nixoderm'. Dit is een groen-, rond-, complex tinnen potje met draaideksel waarin een witte droge creme zit dat binnen enkele dagen je puisten, exzceem en acne laat verdwijnen.

Bultjes op huid - leefwijze

Registreer, informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, inloggen. Index huidaandoeningen puist/acne/uitslag op oliereiniger gezicht en rug. Auteur, onderwerp: puist/acne/uitslag op gezicht en rug. Scorpio87, geplaatst: 18:48, hallo, ik heb een vraagje. Ik heb al sinds mijn puberteit puistjes op mijn gezicht. Ik ben namelijk 21 jaar en heb jarenlang puisten. Laatste tijd heb ik dit op mijn rug. Ik ben naar de dermatoloog geweest, maar niks helpt.

Bultjes op huid
Rated 4/5 based on 489 reviews