Ik moet dit echt een keer openbaar maken want ik heb al mijn hele huwelijk 32 jaar al een soort geheim en weet zelf niet goed hoe ik er over moet beginnen. Wat kun je er aan doen als je vrouw niet meer of weinig met je wil vrijen? Heb je daar als man eigenlijk wel invloed op of moet je jezelf er bij neerleggen? mijn man denkt dat ons huis een vijf sterren hotel. Het forum over scheiden voor vragen en ervaringen over de echtscheiding. Ben je gescheiden of wil je gaan scheiden? Je bent niet de enige met je onzekerheden en vragen. Hoi nobodyknows, ik herken je verhaal heel erg.

feestdagen reactie els, Op 22:56, niet alles wat je gratis krijgt kan je gebruiken in het leven. Dit is zeer zeker het geval met schoonfamilie.

Behalve dat ze alles wilt controleren en weten, schept ze ook nog behoorlijk op over haar 3e motor, 10e bmw auto, salaris. Ik word er niet goed van. Volgens mij kickt ze op status doordat face de hele familie tegen haar opkijkt want mijn schoonmoeder is niet alleen een aantrekkelijke vrouw maar ook een zakelijk succes op diverse gebieden. Ook in bed heb ik van mijn schoonvader ooit begrepen. Mijn vrouw en ik zijn daarentegen het tegenovergestelde. Dood eenvoudige mensen sociaal behulpzaam, een warm hart voor de familie en op de achtergrond houden en genieten van binnenpret door al het moois wat je mag ervaren. Wordt soms zo moe van dat mens! Met de feestdagen voor de deur wordt ik al zenuwachtig want dan komt ze weer. Reactie hans, Op 00:20, je schoonmoeder klinkt als een leuk mens. Jammer dat ze getrouwd.

Familie - mijn man denkt dat ons huis een vijf sterren


Mijn schoonmoeder en ik staan niet op Ãnlijn. Geschreven door Backus, Op 13:20. Al 7 jaar complex afvallen probeer ik met mijn schoonmoeder door 1 te komen. Toch botst het elke keer weer bij ieder verjaardag. Ze heeft in haar jeugd een angststoornis opgelopen waardoor ze af en toe doorgeslagen is in haar controle. Dit wordt door velen tot een zekere grens ook als een kwaliteit gezien. Tja had niet gedacht dat de hechting zo diep zat en sporen van jaren in een mensenleven kon achterlaten waardoor je je veiliger voelt in je eigenwereld waar depressie loert. Dit laatste is minder angstig als je goed weet wie je bent en weet te schaken.

Mijn partner is depressief


Maar het kan ook gaan om een conflict dat nooit is uitgewerkt, laat staan opgelost. Ik wil hier niet ingaan op mijn persoonlijke omstandigheden en ook niet op de vraag of een kind al dan niet het recht heeft om het contact te verbreken. Elk geval is zo anders, het gaat ook niet om een algemeen verhaal. Wat de oorzaak ook is, en hoe begrijpelijk de redenen ook zijn, het is en blijft in alle gevallen voor de ouders heel verdrietig en moeilijk te verwerken als je kind het contact verbreekt. Als een kind niet wil, dan houdt het. Natuurlijk kun je je laten doorverwijzen naar een psycholoog (heb ik ook gedaan of naar een psychiater, of naar het riagg, of naar het maatschappelijk werk. Maar de enige plaats waar je je verhaal echt kwijt kunt, is tussen lotgenoten die hetzelfde meemaken als jij en die er voor je zijn als je het niet meer ziet zitten.

mijn man is depressief en wil scheiden

Voor gelovige ouders voorzien we in pastorale begeleiding. En we werken samen met een medicijn mediator, die ervoor kan zorgen dat ouders en kinderen met elkaar in contact worden gebracht, al is dit maar een onderdeel van zijn werk. Topje van de ijsberg, het aantal contactgroepen neemt toe. Die 1000 ouders zijn nog maar het topje van de ijsberg. Zóveel ouders hebben te kampen met dit verdriet. Je wordt er echt door verscheurd, je aanbrengen voelt je geamputeerd. Zeker de moeders ervaren dit als de navelstreng die nog vastzit aan dat kind dat je niet meer ziet.

En dan het verdriet, te weten dat er kleinkinderen geboren zijn, waarvan je geen geboortekaartje krijgt en die je niet ziet opgroeien. Waarom ziet een ouder zijn kind niet meer? De redenen kunnen zeer verschillend zijn. De een heeft een echtscheiding meegemaakt met het gevolg dat de kinderen uit het zicht verdwijnen. De ander is geconfronteerd met een al dan niet valse verklaring over incest. Soms komt een kind met 'foute vrienden' in aanraking, of komt het zelfs in het criminele circuit terecht, al dan niet samen met je kleinkind, waardoor je het contact verliest. Ook kan je kind zelf iets naars meemaken, waardoor het kind besluit zijn ouders niet meer te willen zien.

relatie tips en hulp bij


In april 2001, nu 3 jaar geleden, startte ik de contactgroep hoop, met die eerste 7 ouders waarvan de kinderen het contact hadden verbroken. Open Dag, daarna ging het snel. Ik organiseerde een Open Dag voor lotgenoten in Eindhoven, waar een psychologe en een lotgenote spraken. Er kwamen 160 bezoekers. Van daaruit ontstonden er groepen in Eindhoven, Breda, venlo en Sittard.

Toen die goed bezocht werden, heb ik een Open Dag georganiseerd in soest om lotgenoten uit het hele land de kans te geven elkaar en ons als bestuur te ontmoeten. Twee keer per jaar organiseren we een Open Dag. We zijn nu de landelijke contactgroep hoop, waarbij zich inmiddels al bijna 1000 ouders hebben aangemeld. Lotgenoten-groepen, in het land zijn in totaal acht contactgroepen actief: lotgenoten die met elkaar over hun situatie praten. We huilen samen natuurlijk, maar er wordt ook gelachen. Als ouders die meegemaakt hebben dat een kind het contact verbreekt, hebben we er veel aan om te gaan eten. Soms gaan we samen op vakantie. Soms bellen we als we in een dip zitten. Er is een band.

Relatieproblemen door Depressie: Wat te doen Met je partner

Daar ben ik hyperbare een paar keer geweest. Toen de maatschappelijk werker me een keer afkapte terwijl ik midden in mijn relaas zat, stapte ik op de fiets roth en kreeg ik een 'black out'. Ik stond op met bebloede handen en benen en dacht in mijn woede: "Ben ik dan de enige in deze situatie?". Ik belde de krant en plaatste een oproep voor ouders. Er kwamen snel 7 reacties. Een redactrice van de krant had het oproepje gezien en belde voor een afspraak. Ze interviewde me, en er kwam een fotograaf. Het artikel leverde 150 reacties. Een huis-aan-huis krant belde, er kwam een artikel op de voorpagina, met ruim 300 reacties.

mijn man is depressief en wil scheiden

Mijn man wil scheiden, maar ik niet

Zelf meed ik ook verzorgingsproducten mensen. Als ik in de supermarkt iemand zag die ik een poos niet had gezien, maakte ik dat ik weg kwam. Stel je voor dat ze zouden vragen hoe het met mij ging of met mijn dochter. En dan die dagen als moederdag, kerst, oud en nieuw, of verjaardagen. Duf opstaan, alweer een dag. Voor mij hoefde het eigenlijk niet meer. Maatschappelijk werk, de dokter verwees me naar het maatschappelijk werk.

Gelukkig mocht ik uiteindelijk afscheid van hem nemen in de tattoo rouwkamer in Hulst, maar ik mocht niet mee naar de begrafenis. Daarna was er weer geen contact. Het enige wat ik nog heb zijn mijn drie honden. Eenzaam, bij mijn 'sociale contacten' hoef ik niet met mijn verdriet aan te komen, ze zijn me gaan mijden. "Daar heb je haar weer met haar verhaal dachten ze op een gegeven moment. Veel kennissen en vrienden bleven weg en hadden het opvallend druk als ik een afspraak wilde maken om op visite te gaan. Op verjaardagsfeestjes werd ik op den duur genegeerd of werden de gesprekken plotseling gestaakt als ik in de buurt kwam. Op een gegeven moment ging ik maar niet meer op bezoek en merkte ik dat ik vereenzaamde.

Mijn partner wil scheiden, wat nu?

Home artikelen » Mijn kind wil geen contact meer met mij. Ik heb een dochter van 31 jaar en een kleinzoon van 4 jaar. Niet dat ik ze veel zie; eigenlijk helemaal niet. Mijn dochter is mijn enige kind. Ze was 2 toen mijn man sans stierf, nu 29 jaar geleden. Twee jaar geleden werd mijn tweede kleinzoon geboren. Natuurlijk kreeg ik geen geboortekaartje, we hadden immers geen contact. Toen hij 7 weken was, overleed hij, zonder dat ik hem levend had gezien.

Mijn man is depressief en wil scheiden
Rated 4/5 based on 617 reviews